The Grove, Radlett
Extension and Alterations

The unaltered Front Fa├žade of an Edwardian villa gives little away. This project involves completely rethinking the circulation of the house. The existing staircase which turned its back on the garden is removed then reversed to allow a new central axis from the front door to the rear garden. By shifting the upper staircase from the rear to the front a triple height void is created giving spectacular views into the garden and down into a new copper clad, single storey extension.

This new addition containing the kitchen and informal dining area is in turn bathed in light from the rooflights and stair void above. The rear elevation is almost entirely glazed in the modern style with large sliding doors giving a strong visual relationship with the garden. The original Edwardian villa however remains a readable entity.

Back to projects »