Faulds, Borhamwood
Extension and Alterations

A very modern single storey rear and side extension is planned to a three bedroom cottage. The scheme delivers a large uninterrupted Kitchen, Dining and Living space with a very direct relationship with the garden. A hidden steel beam within the roof structure is supported at either end in the walls then at two intermediate positions either side of the sliding door by 40mm rods. This coupled with the high level clearstorey glass slot enables the roof to appear to float then turn down the party wall to create a privacy screen.

The Client wrote: "Being a writer it’s not very often that I’m lost for words, but in this instance I find myself struggling. To say we like your design is a huge understatement. It’s FANTASTIC! My thanks to you, and your team, for your perseverance (not to mention patience) in delivering a truly inspiring design."

Back to projects »